Wie ben ik

Mijn naam is Mascha Hornung (1971), trotse eigenaar van Praktijk LOS. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik werk al 26 jaar in de Jeugdzorg met veel plezier. Al vroeg wist ik dat ik kinderen wilde begeleiden in hun ontwikkeling wanneer het thuis niet ging. Daarom heb ik de HBO opleiding Jeugdwelzijnswerk gedaan. Ik heb 12 jaar op behandelgroepen gewerkt met kinderen van 6-18 jaar. Toen heb ik 5 jaar ambulante hulp thuis gegeven en de laatste 8 jaar werk ik alleen nog met ouders en kinderen in complexe (v)echtscheidingssituaties. Hier ligt mijn uitdaging en mijn hart, deze doelgroep spreekt me aan. De afgelopen jaren heb ik honderden stellen aan tafel gehad die ik mede heb geleerd opnieuw met elkaar een manier te vinden om te verbinden/communiceren. Waar het oud zeer een plekje heeft gekregen en er in belang van kinderen wordt gehandeld. Ik vind het belangrijk dat ouders inzien dat ieder vanuit zijn/haar eigen eiland een brug moet slaan naar de andere ouder en dat dat eiland er ook mag zijn in woord en gebaar. Dat beide ouders handelen in het belang van hun kind(eren) en daarbij soms hun eigen emoties en wensen aan de kant kunnen zetten.  Dus gaan we met elkaar aan de gang zodat jullie samen een positieve verandering willen maken ten gunste van jullie kinderen, jezelf en voor je dierbaren om je heen.

Ik ben iemand die duidelijk en eerlijk is. Ik zeg hoe het zit en wil ouders en kinderen helpen in de moeilijke situatie waarin ze zitten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat men zich prettig voelt tijdens de gesprekken en dat de doelen die we samen maken behaald worden. Ik ga ervan uit dat mensen die hulp zoeken dit niet zomaar doen en dat je toch over een drempel moet. Dat vraagt wat van jou als individu en dus wil ik daar zorgzaam mee omgaan.

Ik ben SKJ geregistreerd en heb mijn diploma’s Ouderschap Blijft, DEES (de-escalatie bij echtscheidingen) en de Schip Aanpak. Verder heb ik de module Basis B1 en B2 van de training Specialisatie Ouderonthechting en heb ik bij Lijn 5 de themabijeenkomst (v)echtscheiding bij gezinnen met LVB gedaan. Daarnaast heb ik voor de Schip Aanpak ook nog een licentie. Als bemiddelaar maak ik gebruik van oplossingsgerichte technieken, motiverende gespreksvoering, inzet van netwerk en psycho educatie.

Zie verder voor info https://www.linkedin.com/in/mascha-hornung/