Werkwijze Praktijk Los

Ik vind het belangrijk om maatwerk te leveren om zo aan te sluiten bij jouw vraag. Samen bekijken we wat nodig is of bij een doorverwijzing wat de aanbevelingen zijn en hoe dit te realiseren is binnen het traject.

*Vul het contactformulier op de website in. Ik neem hierna contact met je op.

*Na de aanmelding ontvang je een intakeformulier met vragen over jouw situatie.

*Zodra alles binnen is maken we een afspraak voor een intake die ongeveer anderhalf uur zal duren. We kijken dan ook of er een klik is en besluiten samen of we gaan starten en hoe het traject er ongeveer uit gaat zien.

*De doelen worden in overleg bepaald evenals de omgang en bejegening naar elkaar tijdens de contactmomenten.

*Indien wenselijk kunnen we een tussentijdse evaluatie plannen.

* Aan het eind van het traject spreken we een evaluatiemoment af en kijken dan samen of de doelen behaald zijn. We maken dan ook afspraken over wel/geen nazorg of dat jullie nog andere hulp nodig hebben.

Hulp bij Praktijk LOS is zo kort mogelijk, zo lang als nodig!

In principe kan iedereen zich aanmelden en vraagt elk traject van ouders dat ze willen veranderen, naar zichzelf kunnen kijken en gemotiveerd zijn te komen op de afspraken en een actieve houding hebben tijdens de gesprekken. Ook kan het zijn dat er gevraagd word om iets te oefenen of om een opdracht te doen. Mijn ervaring is dat zo doorgaan geen optie is en dus alle verandering in positieve zin is het waard om voor te gaan… Laat het oude LOS en Los het samen op!


Contra indicatie: Als de psychiatrie op de voorgrond staat of als er sprake is van een verslaving.