Ouderschap Bemiddeling bij (v)echtscheiding

Bij Ouderschap Bemiddeling (volgens de methodiek Ouderschap Blijft) heb je samen bemiddelingsgesprekken, zodat jullie leren als ouders om te communiceren door veelal open vragen te stellen. De negatieve patronen die jullie samen hebben als ex-partners gaan we doorbreken door anders met elkaar om te gaan. Vaak is er veel gebeurd tijdens je relatie, heb je het gevoel dat jou veel is aangedaan of ben je ergens nog heel boos, angstig, verdrietig over. Dat staat je in de weg om goed te functioneren in je ouderschap en heeft vaak negatieve gevolgen voor je kind. Daarbij ga ik jullie helpen.

Ik geef jullie psycho-educatie wat jullie (v)echtscheiding voor jullie kind betekent en wat de gevolgen hiervan zijn. Jullie kind wordt ook uitgenodigd tijdens het traject om aanwezig te zijn bij een aantal gesprekken. Het is van belang dat jullie kind hoort dat jullie als ouders gaan werken aan een jullie ouderschap. Een (v)echtscheiding is iets dat een kind overkomt, hij/zij heeft hier niet voor gekozen. Vaak moet een kind al zoveel tijdens of na een scheiding en is hij/zij heel hard aan het werk om te zorgen voor een of beide ouders. Een kind is soms ongewild de boodschapper, afleider of de stoorzender. Door de gesprekken met elkaar zorgen jullie dat jullie kind weer in zijn/haar kind positie komt. Dit houdt in dat hij/zij niet bedreigt wordt in de ontwikkeling en het fijn mag hebben bij beide ouders. Dit geeft duidelijkheid wat ook weer veiligheid en vertrouwen geeft aan jullie kind. Verder ga ik met jullie ouders een stukje terug in de tijd. Om zo jullie pijnpunten eens en voor altijd te bespreken en er dan ook er een punt achter te zetten zodat er geen oude koeien ingezet worden in jullie strijd. We kijken samen naar jullie kwaliteiten als ouders die zeker voor jullie kind belangrijk zijn om van jullie over elkaar te horen. Verdere onderwerpen die aanbod kunnen komen zijn:

  • Ouderschapsplan
  • (begeleide) Omgang
  • Netwerk uitnodigen (familie/ belangrijke personen)                                                                                                                            

Het is daarnaast van groot belang dat jullie kind geen last heeft van jullie strijd en dat jullie je daar bewust van zijn en hier rekening mee gaan houden. Zodat jullie na dit traject in het belang denken en handelen van jullie kind.

Als Ouderschap Blijft Bemiddelaar werk ik open en transparant en mijn belang is het welzijn van jullie kind. Daarnaast verwacht ik motivatie vanuit jullie om tot verandering te komen en dat jullie ervoor open staan naar jezelf te kunnen kijken. Ik heb mijn diploma Ouderschap Blijft sinds 2014.


Video over Ouderschap Blijft; https://youtu.be/2lG8hzYXgowWWW.OUDERSCHAPBLIJFT.NL