Persoonlijke Hulp op Maat

Iedereen maakt zich wel eens zorgen of heeft dingen die niet lukken. Dat is heel normaal. Het word pas vervelend wanneer je er te lang mee rond blijft lopen of wanneer het ervoor zorgt dat je vastloopt. Samen met jou ga ik op zoek naar oplossingen. Dit kan door er samen over te praten of door te oefenen met aanleren van nieuwe manieren.

Wanneer duidelijk is wat jou zorgen zijn en waar jou krachten liggen bedenken we samen een plan hoe we ervoor zorgen dat jou klachten verminderen en je je weer beter in je vel gaat voelen. Ik ga ervan uit dat jij de expert bent over je eigen situatie en de oplossing niet ver weg is. Ik vind het belangrijk om, in overleg met jou, de mensen die jou kunnen steunen te betrekken bij jou proces.

Individuele gesprekken:

Vragen die in deze individuele gesprekken behandeld kunnen worden, zijn onder andere:

*Hoe krijg ik mijn leven en/of  dat van de kinderen weer op de rit?

*Hoe wil ik mijn rol als alleenstaande ouder nu invullen?

*Hoe ga ik me verhouden als ouder in een samengesteld gezin?

*Hoe ga ik mijn nieuwe partner introduceren bij mijn kinderen?

*Hoe kan ik op een goede manier een gesprek voeren met mijn kind?

*Wat kan ik doen om mijn kinderen zo min mogelijk te belasten met de scheiding?

*Wat is mijn opvoedingsstijl en wat heeft mijn kind nu van mij nodig?

*Hoe vecht ik tegen bitterheid, of schuldgevoel?

*Hoe voorkom ik haatgevoelens?

*Hoe heeft het zover kunnen komen en wat is mijn aandeel in deze scheiding?

*Hoe krijg ik mijn eigenwaarde weer terug?

*Hoe ga ik om met mijn gevoel van gekwetst zijn?

Stilstaan bij deze vragen kan leiden naar oplossingen, maar biedt vooral meer inzicht in je eigen situatie. Het moeizame proces van verwerken van de scheiding is in gang gezet; dit proces goed doorlopen is heel belangrijk. Immers, alleen wie het verleden goed kan afronden en afsluiten, kan openstaan en groeien naar iets nieuws.