Ambulante Hulp

Je hebt als ouder alles al geprobeerd en ook al wil je het probleem niet groter maken dan het al is, het is nog niet gelukt jullie negatieve gezinssituatie te veranderen. Als Ambulant werker kom ik bij je thuis. We kijken samen naar welke hulp nodig is. We maken samen een stappenplan en stellen doelen op.

Ik stel me neutraal op, geef tips en adviezen waar nodig maar vind het belangrijk dat ik aansluit en ben dus niet de “betere ouder” die wel even zal vertellen hoe het moet. Wel heb ik veel kennis van manieren hoe met probleemsituaties om te gaan en deze zal ik zeker aandragen. Het is dan aan jou als ouder welke het best bij je past, oefenen help dan ook. Vaak helpt het als een buitenstaander meekijkt en het geheel overziet. De doelen evalueren we en stellen we bij indien nodig. We spreken samen af wanneer ik kom en hoelang ik blijf.

Mijn hulp is thuis, bij de kinderopvang, bij school/stage/werk, bij de sport/club, instanties en andere organisaties

Mijn hulp richt zich op:

*Het geven van voorlichting over de ontwikkeling en opvoeding van kinderen.

*Praktische (opvoeding) ondersteuning; Daardoor krijg jij als ouder meer inzicht en meer grip op je kind (waarom gedraagt jou kind zich zoals hij/zij doet en hoe kun je dit beïnvloeden al ouder)

*Het aanleren van basis opvoeding vaardigheden; Hierdoor proberen we samen jou draagkracht te vergroten en jou gevoel van onmacht en overbelasting af te laten nemen.

*Het creëren van een stabiele, rustige en positieve opvoedingsomgeving; Dit versterkt de samenwerking tussen jullie als ouders

*Het vasthouden van nieuw geleerde vaardigheden; Communicatie tussen gezinsleden verbeteren (als gezin help ik om op een positieve manier met elkaar te kunnen praten en conflicten kunnen oplossen) Omgangspatronen in kaart brengen en bewerken.

*Het samen met het gezin organiseren van steun uit de omgeving; Het is prettig wanneer er netwerk is waar je als ouder een beroep op kan doen als het even niet lekker gaat.

*Het signaleren van ontwikkelingsproblemen en waar nodig verwijzen.